In verband met zwangerschapsverlof t/m 1 juni 2022 is het niet mogelijk om te komen sporten of voedingsafspraken te maken. Wel kun je contact opnemen om informatie in te winnen als je daar behoefte aan hebt.

''Wat doe jij eigenlijk voor werk?''

Gepubliceerd op 20 oktober 2020 om 11:37

Ik kom, naast de mensen die ik al ken, regelmatig nieuwe mensen tegen. Dat is best leuk en enerverend, want ieder mens is tenslotte anders. Maar de laatste tijd merk ik dat ik bij zo'n nieuwe ontmoeting onbewust vaak de vraag wat ik voor werk doe probeer te vermijden. Wat raar, en waarom doe ik dat eigenlijk? We kunnen lang over koetjes en kalfjes praten, maar als iemand dan aan mij vraagt wat ik voor werk doe, en ik antwoord met iets in de trant van: 'Ik heb mijn eigen praktijk, ik help mensen af te vallen, gezonder en bewuster te leven, en ik geef personal training,' verandert de hele dynamiek in het gesprek. 

Niet omdat één van ons dan ineens onvriendelijk wordt, nee, omdat mijn gesprekspartner dan ineens sterk de noodzaak voelt om te vertellen wat hij of zij allemaal al doet op het gebied van gezonder leven. De plannen om weer te gaan sporten, ideeën voor weekmenu's die geprobeerd gaan worden en alle andere goede voornemens komen linea recta boven tafel. En opeens gaat het de rest van het gesprek alleen nog maar daar over.  En soms wordt ook over van alles en nog wat mijn mening gevraagd: is brood gezond? Eet ik gezond? Is dit of dat slecht? En als er op verjaardagen dan ook nog lekkere dingen op tafel staan, dan word ik soms schuldbewust aangekeken met de woorden: 'Af en toe zondigen mag best, he?'

Ja hoor, dat mag....... Zucht.

 

Op de een of andere manier is het voor veel mensen dus erg belangrijk dat ik hen niet als potentiële klant reken en dat ik tot in de puntjes op de hoogte ben van hun gezonde leefstijl en vorderingen nu. En ze willen blijkbaar ook nog een soort van mijn toestemming om in dat bakje chips of nootjes te graaien, of willen zich verantwoorden wanneer ze die toestemming niet vragen. Terwijl dat echt helemaal niet nodig is. Ik oordeel er niet over, en waarom zou ik ook? Dat moet iedereen toch voor zich weten? Plus, als ik op een verjaardag ben, ben ik niet aan het werk, dus ga ik me ook zeker niet bezig houden met de vraag of jij wel gezond eet of dat je wel regelmatig je hardloopschoenen pakt. Ik eet zelf ook chips op verjaardag, ook ik bak koekjes en eet met smaak de deegrestjes op, en ook ik plunder de koelkast wel eens leeg op dagen dat ik slecht bezig ben. En ja, soms zijn er heel veel van die dagen. Maar hebben we die niet allemaal? Ik zou dus willen dat mijn toekomstige gesprekspartners zich niet zo opgelaten voelden als het eenmaal duidelijk is wat ik voor werk doe. Waar ik ook over praat: ik ben nog steeds gewoon Gabriela, met of zonder gezondheidspraktijk!


 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.