In verband met zwangerschapsverlof t/m 1 juni 2022 is het niet mogelijk om te komen sporten of voedingsafspraken te maken. Wel kun je contact opnemen om informatie in te winnen als je daar behoefte aan hebt.

Vegetarische pasta 'Anders'

Gepubliceerd op 25 augustus 2019 om 20:27

Wat ik jammer vind aan veel pasta gerechten, is dat het met heel weinig groente gegeten wordt en vaak wel als 'snelle hap'  wordt gezien. Als je een keer voor de variatie pasta eet en dan alleen de pasta zelf, tomatensaus en gehakt eet, dan laat je veel kansen liggen.  Want juist pastagerechten lenen zich om vol te stoppen met gezonde groente en makkelijk zonder het gemis van vlees vegetarisch te eten. Ken je dat gevoel dat je snel weer honger hebt na het eten van pasta? Met dit voedzame recept is dat vanaf nu verleden tijd! ;)

Ingrediënten:

  • 1 ui
  • 1 halve broccoli
  • 1 grote of 2 kleine wortels
  • 2 stengels bleek selderij
  • Een zak bladspinazie
  • Een potje rode pesto
  • Een potje zongedroogde tomaten
  • 50 gram volkoren pasta p.p
  • Knoflookpoeder, paprikapoeder

 

Bereidingswijze

  1. Breng ruim water aan de kook met een scheutje olijfolie erin

  2. Snij ondertussen de broccoli, wortel en bleekselderij klein. Laat de broccoli niet te groot, anders blijft hij erg hard. Als je voorkeur hebt voor zachte groenten kook ze dan eerst enkele minuten beetgaar. Snipper de ui en hou deze apart van de andere groenten.

  3. Verhit een eetlepel kokosolie en bak de ui 1 minuut. Voeg daarna de andere groenten toe.
  4. Voeg de pasta toe aan het kokende water en kook volgens voorschrift.
  5. Voeg op het moment dat de groente bruin begint te kleuren de spinazie toe. Wees niet te zuinig, spinazie slinkt heel erg in! De pan mag gerust vol zitten. Zet het vuur wat lager.
  6. Blijf het mengsel omscheppen en kruid het geheel met wat knoflookpoeder, paprikapoeder en eventueel wat zwarte peper.
  7. Voeg het blikje tomatenblokjes toe zodra de spinazie volledig geslonken is.
  8. Giet de pasta af als je dit nog niet gedaan had en voeg deze toe aan het groentemengsel. Voeg bovenop de pasta de pesto toe en roer het hele mengsel nog eens goed door.
  9. Maak af met verse bieslook en maggi (bij mij te plukken! 😊) en wat gesneden zongedroogde tomaten.
  10. Eet smakelijk!

 

Variatietips:

  • verse rucola erbij is ook heel lekker!
  • gebruik voor een extra glutenvrije, koolhydraatarme variant ook eens linzenpasta!
  • Je kunt vrijwel alle groente gebruiken voor pasta. Gebruik ook eens bloemkool, witlof en erwten voor een wat meer winterse variant!

 

Wil je dit recept uitprinten? Download hem dan eerst:

Vegetarische Pasta Anders
PDF – 410,3 KB 222 downloads

 »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.