In verband met zwangerschapsverlof t/m 1 juni 2022 is het niet mogelijk om te komen sporten of voedingsafspraken te maken. Wel kun je contact opnemen om informatie in te winnen als je daar behoefte aan hebt.

Curry van groenten, aardappelen en ei

Gepubliceerd op 25 augustus 2019 om 21:31

Curry vind je vaak in de oosterse koken met rijst. Deze variant met aardappelen is ook heel erg lekker, en vegetarisch! Je kunt de aardappels vervangen door bijvoorbeeld kikkererwten of quinoa voor een koolhydraatarmere variant.

Dit recept komt van het voedingscentrum.

Ingrediënten:

  • 4 eieren
  • 2-3 aardappels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 dunne prei
  • 1 rode paprika
  • 150 gram sperziebonen
  • 150 gram witte kool
  • stukje gemberwortel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel currypasta

 

Bereiding

  1. Kook de eieren in 8 minuten hard.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ca. 3 cm.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui en de knoflook in snippers, de prei in ringen, de paprika in blokjes, de sperziebonen in stukjes en de kool in smalle slierten.
  5. Schil de gemberwortel en rasp het stukje.
  6. Verwarm de olie in een wok of braadpan en fruit hierin de ui, de knoflook, de gember en de currypasta.
  7. Voeg de prei en de kool toe en laat dit enkele minuten zacht meebakken.
  8. Voeg de rest van de groente en de aardappelblokjes toe en giet er 100 ml water bij.
  9. Breng dit aan de kook.
  10. Kook het gerecht in 12-15 minuten met een deksel op de pan gaar.
  11. Pel de eieren en snijd ze in parten.
  12. Schep de laatste minuten de parten ei er door.

 

Wil je dit recept uitprinten? Download hem dan eerst:

Curry
PDF – 139,3 KB 217 downloads

«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.