In verband met zwangerschapsverlof t/m 1 juni 2022 is het niet mogelijk om te komen sporten of voedingsafspraken te maken. Wel kun je contact opnemen om informatie in te winnen als je daar behoefte aan hebt.

Prei met geitenkaas en linzen

Gepubliceerd op 11 december 2019 om 16:06

Een makkelijk en simpel vegetarisch gerecht. Geniet van de verrassende smaken van deze bijzondere combinatie.

Prei met linzen en geitenkaas

Ingrediënten

  • 150 gram linzen
  • 1 laurierblad
  • 3 kruidnagels
  • 600 gram prei
  • 1 vleestomaat
  • 50 gram verse geitenkaas
  • 3 eetlepels halfvolle yoghurt
  • 1 eetlepel olie

 

Bereiding

  1. Was de linzen in een zeef.
  2. Kook de linzen met het laurierblad en de kruidnagels in 20-30 minuten gaar.
  3. Maak de prei schoon en snijd de groente in schuine stukken van ± 5 cm.
  4. Kook de prei in een bodempje water net gaar.
  5. Ontvel de vleestomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  6. Doe de prei met de tomaat in een ovenvaste schaal.
  7. Meng de geitenkaas met de yoghurt en verdeel dit over de groente.
  8. Laat de kaas onder de grill lichtbruin kleuren.
  9. Neem het laurierblad uit de linzen en meng de olie erdoor. Geef de linzen bij de prei.

 

Ingrediënten over?

Zachte geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.

 

Wil je dit recept uitprinten? Download hem dan eerst:


« 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.