In verband met zwangerschapsverlof t/m 1 juni 2022 is het niet mogelijk om te komen sporten of voedingsafspraken te maken. Wel kun je contact opnemen om informatie in te winnen als je daar behoefte aan hebt.

Healthy Hollandse maaltijdsalade

Gepubliceerd op 25 augustus 2019 om 20:24

Is het een warme dag, zin in een maaltijdsalade maar niet zo'n zin in zo'n smaakloze, dure supermarkt salade? Maak deze huisgemaakte salade vol Nederlandse ingrediënten eens - je wilt nooit meer anders! Toegegeven, feta is niet echt heel Nederlands, maar wel erg lekker. Binnenkort een barbecue? Laat dan de aardappels weg en je kunt hem prima serveren als heerlijk bijgerecht. En wat dacht je van een goede, makkelijke lunch voor morgen op je werk? De restanten in een bakje in de koelkast en meenemen maar. Niets zo veelzijdig en voedzaam als een zelfgemaakte salade!

Voor 3-4 personen.

Ingrediënten

-        10 kleine aardappeltjes of 6 grote

-        Een derde van een komkommer

-        4 stengels bleekselderij

-        1 rode of gele of oranje paprika

-        Een schaaltje diepvries doperwten

-        Stuk of 8 champignonnetjes of 4 grote

-        De helft van een dubbelpak spekjes

-        Een blok Feta

-        Een handje maggi blaadjes en/of een paar stengels verse bieslook

 

 Voor de easy dressing:

-        2 eetlepels kwark

-        Een halve citroen

-        Zwarte peper

-        Zout of kruidenzout

 


Bereidingswijze

  1. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes goed aan.

  2. Snij ondertussen de champignons in partjes en doe ze bij de spekjes in de pan. Voeg geen extra olie meer toe. Als de champignons en spekjes klaar zijn, zet het vuur af.

  3. Snij de aardappels in kleine stukjes, was ze en zet ze op. Laat ze net onder het water staan. Voeg eventueel een bouillon blokje toe.

  4. Voeg de erwten bij de aardappels zodra het water kookt, laat het 6-7 minuten met het deksel erop koken.

  5. Snij ondertussen de bleekselderij, paprika en komkommer in stukjes en doe ze in een schaal. Snij ook alvast de feta in kleine stukjes en doe die erbij.

  6. Maak de dressing. Doe de kwark in een schaaltje en knijp daarboven de citroen helemaal uit. Roer het door tot het een geheel wordt. Doe er naar smaak meer citroensap bij of een beetje water als hij te dik blijft. Breng op smaak met zwarte peper en eventueel een klein beetje (kruiden)zout.

  7. Giet de aardappels zodra ze doorgeprikt kunnen worden goed af en doe ze bij de rauwkost in de schaal. Doe de spekjes en champignons hier ook bij.

  8. Giet de dressing over de salade en knip de maggi en bieslook eroverheen.

  9. Schud alles goed door elkaar en eten maar!

 

Variatietips:

  • Laat de spekjes weg voor een vegetarische variant
  • Maak deze salade ook eens met snijbonen in plaats van erwten en wortels in plaats van paprika!
  • Als je genoeg maakt heb je de dag erna een heerlijke lunch om mee te nemen 😊

 

Wil je dit recept uitprinten? Download hem dan eerst:

Healthy Hollandse Maaltijdsalade
PDF – 297,4 KB 216 downloads

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.